Ontdekkend en onderzoekend leren

 

 

Je ontvangt een email met verdere instructies.

Zo werkt het

De lesmethodes van Blink Wereld voor wereldoriëntatie (geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek) gaan uit van een activerende didactiek waarbij leerlingen zelf gaan ontdekken en onderzoeken. Leerlingen zijn dus niet opnieuw bezig met begrijpend lezen, maar vergroten actief hun kennis van de wereld. En dat heeft direct positieve invloed op hun vaardigheid in lezen, taal en rekenen. Dit kan middels geleid onderzoek en met drie losse vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek (Blink Wereld – vakgericht) of met vrij onderzoek waarbij je wereldoriëntatie geïntegreerd aanbiedt (Blink Wereld – geïntegreerd). Je kunt hiertussen switchen wanneer je dat wilt.

Wereldoriëntatie groep 3 en 4

We adviseren om al in groep 3 of groep 4 te starten met de vakken van wereldoriëntatie. We hebben daarom een pakket voor wereldoriëntatie ontwikkeld, waarbij zelf doen en ontdekken centraal staat. Het pakket is een goede voorbereiding op zowel Blink Wereld - vakspecifiek (de losse vakken voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek) als op Blink Wereld - geïntegreerd.

Meer over Blink Wereld in groep 3 en 4

Digitale basis, boeken naar keuze

Bij de methodes van Blink Wereld vormen digibordlessen de basis. Zonder digibord in de klas kun je niet met de lesmethodes werken. Met een licentie heb je online toegang tot alle materialen en toestemming om deze te printen.
Bij Blink Wereld – vakgericht kun je kant-en-klare werkboeken en bronnenboeken tegen kostprijs te bestellen. Bij Blink Wereld – geïntegreerd is dit in de toekomst ook mogelijk. Met het digitale leerlingmateriaal kun je de leerlingen digitaal laten verwerken waardoor je geen werkboeken en bronnenboeken nodig hebt. Deze mogelijkheid is standaard inbegrepen in de licentie.

Meer over digitaal verwerken

METHODEWIJZERS

Wil je nog meer weten over Blink Wereld? In de methodewijzer vind je alle informatie over Blink Wereld - vakgericht en lees de brochure voor meer informatie over Blink Wereld - geïntegreerd.