Begeleiding

Is Blink Wereld iets voor jouw school? Of heb je Blink Wereld al besteld? We kunnen je altijd adviseren hoe je het lesmateriaal het beste aan kunt laten sluiten bij de werkwijze van jouw school. De Blink wereldoriëntatie-scan geeft je inzicht of Blink Wereld bij je past en zo ja, welke onderdelen van het pakket je dan het beste kan inzetten. Mocht je daarna nog vragen hebben, kunnen we op je school langs komen of telefonisch advies op maat geven.
Daarnaast bieden we verschillende bijeenkomsten aan op school ter begeleiding bij het werken met Blink Wereld.

Continue helpdesk

Bij vragen over het lesmateriaal of suggesties voor verbeteringen zijn we het makkelijkste te bereiken via de chatfunctie in de lesomgeving. Op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur reageren we meestal binnen een uur. Daarnaast is onze klantenservice ook telefonisch bereikbaar (073- 85 000 22) en per e-mail. Wil je een presentatie over Blink Wereld inplannen op je school of ben je geïnteresseerd in de begeleidingsbijeenkomsten dan is bellen het handigste.

Training onderzoekend, ontdekkend leren

We adviseren alle scholen die (gaan) werken met de geïntegreerde thema’s van Blink Wereld om te beginnen met de training Onderzoekend en ontdekkend leren. In deze training van ongeveer 3 uur ontdek je samen met je team wat onderzoekend en ontdekkend (en ontwerpend) leren inhoudt en wat dit betekent voor je rol als leerkracht. In de training doorloop je zelf in sneltempo een eigen onderzoekscyclus zoals in de thema’s van Blink Wereld en ervaart zo direct wat je met je leerlingen gaat doen. Aan het einde heb je met je team een goed beeld van waar jullie staan als het gaat om onderzoekend leren: wat is helder en duidelijk en waar moeten we nog over nadenken? Na de training is tevens ruimte om met de trainer te spreken over mogelijke vervolgbegeleiding.

Lees meer over de training

Workshop werken met vakgerichte thema’s

Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten die (gaan) werken met de vakgerichte thema’s. In deze workshop van ongeveer anderhalf uur kijk je mee met een les. Je ervaart hoe ontdekkend leren werkt in de klas en hoort hoe andere scholen dit ervaren. Je krijgt daarnaast handige tips over differentiëren en Blink Wereld in combinatiegroepen, digitaal werken, toetsing en meer.

Lees meer over de workshop

Vervolgbijeenkomsten (optioneel)

Wanneer je na de training of gedurende het schooljaar als team graag aanvullende begeleiding of training wilt, dan is dit flexibel en op maat in te plannen met de begeleider van Blink/BCO. Denk aan specifieke onderwerpen zoals werken met een portfolio, differentiatie voor de sterkere leerlingen of gericht werken aan 21e eeuwse vaardigheden. Ook lesbezoeken met observaties behoren tot de mogelijkheden. 

Meer over de vervolgbijeenkomsten

Over BCO Onderwijsadvies

De training en optionele vervolgbijeenkomsten worden verzorgd door ervaren trainers van BCO Onderwijsadvies.
  • Erno Mijland: specialist in inzet van technologie voor leren en ontwikkelen, 21e-eeuwse vaardigheden, denkvaardigheden en onderzoekend leren. Hij publiceert en blogt regelmatig over onderwijsontwikkelingen, adviseert scholen en traint leerkrachtteams. Bekijk zijn LinkedIn-profiel.
  • Jo Verlinden: specialist in leerkrachtvaardigheden onderzoekend leren, hoogbegaafdheid en kwartiermaker voor platform Beta-techniek-scholen. Hij is van huis uit leerkracht en inmiddels al meer dan twintig jaar adviseur en trainer voor basisscholen. Bekijk zijn LinkedIn-profiel.
  • Lana Goossens: specialist in het professionaliseren van leerkrachten op het gebied van onderzoekend en ontdekkend leren, in het kader van wetenschap- en technologieonderwijs. Zij ontwikkelt en verzorgt teamscholing, cursussen en studiemiddagen en coacht leerkrachten en schoolteams. Bekijk haar LinkedIn-profiel.
  • Mark Froger: specialist in visie-ontwikkeling op onderwijsvernieuwing, opzetten van veranderteams, inzet van technologie voor leren en ontwikkelen, 21e-eeuwse vaardigheden, creatieve werkvormen en onderzoekend leren. Hij begeleidt veel schoolbesturen op het vlak van onderwijsvernieuwing, adviseert scholen en traint leerkrachtteams. Bekijk zijn LinkedIn-profiel