Flexibel pakket

 

 

Je ontvangt een email met verdere instructies.

Flexibel pakket

Wil je op een onderzoekende en ontdekkende manier wereldoriëntatie geven? Dan past Blink Wereld bij je. Blink Wereld heeft een volledig en flexibel pakket voor groep 3 t/m 8 waarbinnen je keuzes kunt maken die aansluiten bij de visie van jouw school. Bespreek met je team wat jullie belangrijk vinden bij de invulling van het onderzoekend leren. Wil je de drie vakken op het rooster zetten met een uur per week, of juist een aantal weken aan een thema werken? Wil je de kinderen veel ruimte geven om eigen onderzoek te doen of wil je meer geleid en samen met de klas hetzelfde onderzoek doen? En geef je geschiedenis graag chronologisch of liever geïntegreerd in grotere thema’s – of misschien wel alle twee? Wil je volledig digitaal werken, op papier of een mix? Je hebt toegang tot het gehele materiaal, dus je kunt altijd switchen.

Basiskeuzes en keuze-opties

Blink Wereld biedt flexibel inzetbaar lesmateriaal waarbij je voor het materiaal voor groep 5 t/m 8 de keuze uit twee basispakketten hebt: thema's van ongeveer 5 lessen waarbij je middels geleid onderzoek de diepte in gaat per vak en thema's van ongeveer 12-20 lessen waarbij de kinderen veel ruimte krijgen voor eigen onderzoek en waarin de zaakvakken zijn geïntegreerd. Deze twee basispakketten voldoen aan de kerndoelen. Je kunt uiteraard ook zelf een pakket samenstellen uit de thema's. Naast deze twee basiskeuzes zijn er verschillende keuze-opties, zoals projectthema's, plusopdrachten en TopoMaster. Je hebt altijd toegang tot deze extra opties en kunt zo zelf beslissen wat je wanneer inzet.

Je kunt ook alleen een licentie op aardrijkskunde, geschiedenis of natuur en techniek bestellen. Je hebt dan geen toegang tot al het materiaal, maar wel tot de plusopdrachten en projectthema's en wanneer je met Blink Wereld - aardrijkskunde werkt ook tot TopoMaster.

Wereldoriëntatie-scan

Een methode voor wereldoriëntatie of voor de zaakvakken kies je niet even op een namiddag. De Blink wereldoriëntatie-scan geeft je inzicht in of Blink Wereld bij je past en zo ja, welke onderdelen van het pakket je dan het beste kan inzetten. Deze handige online tool leidt je in slechts 18 vragen naar het scenario dat het beste bij je past. De wereldoriëntatie-scan werkt het beste op een pc, laptop of tablet.

START DE WO-SCAN

Je kunt de stellingen uit de wo-scan ook als pdf downloaden en bekijken.