T. rex onderzoekslab

 

 

Je ontvangt een email met verdere instructies.

T. rex onderzoekslab

In 2014-2015 hebben we samen met onderzoeksinstituut en museum Naturalis het projectthema over de T. rex ontwikkeld. Deze T. rex uit Montana is inmiddels nauwkeurig onderzocht en sinds 10 september van dichtbij te bekijken in het museum. 

In het projectthema ga je samen met paleontoloog Anne Schulp op onderzoek uit. Hoe leefde deze T. rex, wat at zij, en wat vertelt het skelet van de dino ons?

Het volledige projectthema van vijf lessen is beschikbaar als proefthema. Dit thema is voor iedereen toegankelijk in de lesomgeving. Vraag daarvoor een proefles aan via de banner 'gratis proeflessen'. Je vindt het thema onder de tegel Blink Wereld - Wereldoriëntatie.

Geïntegreerd projectthema

Voor elk leerjaar is een vakoverstijgend thema beschikbaar, waarin de lesstof uit de drie vakgebieden op een logische wijze is geïntegreerd. Het projectthema is hetzelfde voor de gehele bovenbouw, waardoor het ook in de projectweken gedaan kan worden. In het projectthema gaan de kinderen aan de slag met een opdracht vanuit een echte organisatie. Door een echte vraag van een organisatie worden leerlingen gemotiveerd en zien ze hoe de vakgebieden in de ‘echte wereld’ relevant zijn. Ieder jaar wordt een nieuw en actueel thema ontwikkeld.